Haber

Domates hasadı kavurucu sıcaklarda devam ediyor

Domates hasadı kavurucu sıcaklarda devam ediyor

Domatesin tarladan sofraya yolculuğu başladı

Domates rekoltesi ve fiyatı çiftçiyi güldürdü

KİLİS – Kilis’te hasadı devam eden domates, verimi ve fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kavurucu sıcaklar altında tarlada domates hasadı yapan tarım işçilerinin hummalı çalışması devam ediyor.

Kilis’in bereketli topraklarında yetişen domates hasadı devam ederken, çiftçilerin yüzünü güldürmeyi başardı. 9 bin dekarlık alanda domates üretiminin yapıldığı Kilis’te geçen yıllara rağmen verim iyi. Domates fiyatlarının yüksek olduğu Kilis’te tarlada 5-6 TL arasında alıcı buluyor. Toplamakla bitmeyen domatesler, 42 ila 45 derecelerdeki yoğun mesaide hem çiftçinin hem de ziraat personelinin yüzünü güldürmeyi başardı. Tarım işçileri sabahın ilk ışıklarıyla başladıkları çalışmalarını öğlene kadar güneş altında sürdürüyor.

“3-4 aylık zorlu ve meşakkatli hasadın tarladan sofraya yolculuğu başladı”

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İtimat Özdemir, verimin önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu belirterek, “Bölgemizin önemli geçim kaynaklarından biri olan domates fidesini 16 Nisan’da toprağa kazandırdık ve şu anda hasadını yapıyoruz. 9 bin dekarlık alanda domates üretimi yapılıyor. Her yıl yüksek fiyatlarımıza rağmen bu yıl verim yüksek.

“Şu anda 42-45 derecenin altında hasat yapıyoruz”

Özdemir, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaya gelen ve hasada başlayan üretici ve tarım işçilerinin öğlene kadar çalışabileceğini belirtti.

“Hem kalite iyi hem de hasat”

Hasat sırasında hissedilen sıcaklığın 42-45 derece aralığında olduğunu söyleyen çiftçi Ali Osman Genç, “Çok şükür 3 ay önce diktiğimiz domates fidelerinin kalitesi iyi, fidanların kalitesi iyi, verim iyi, hasat da güzel Allah bereket versin. Hava sıcak olduğu için öğlene kadar çalışabildiğimiz için erken geldiğimiz için hasat biraz zor oluyor. Konyalı bir tüccar yanına geldi, domateslerimizi satmak için direkt kendisiyle görüştük, domatesler gidecek. Konya.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu